Klanten geven ons vaak aan: wat is dit toch een heerlijke winkel. Dat vinden wij ook! We willen je telkens weer verrassen met de mooiste wijnen en vertellen daar graag over. We maken tijd voor je en daarmee hangt er in onze winkel een relaxte sfeer. In het weekend hebben we verschillende flessen open staan, zodat je lekker met ons mee kunt proeven!
Jennifer en Naomi zijn de vaste gezichten in onze winkel. Maar we hebben een heel fijne groep met Mee-Helpers, die je ook met regelmaat in onze winkel ziet. Hieronder stellen wij ze graag aan je voor!
In het voorjaar organiseer ik een nieuwe kaas & wijn cursus. Kaas is toch wel mijn 2e passie en ik raak er net als wijn soms niet over uitgesproken en uitgeleerd. Net als wijn kun je je hierin blijven verdiepen. Samen met William van Fromagerie Guillaume proef ik veel kaas en matchen we dit ook met diverse wijnen van droog tot zoet, versterkte wijnen én zelfs ook cider. We kwamen er al snel achter (wat ik stiekem zelf ook al wist) dat port helemaal niet bij alle kazen past, sterker nog bij veel meer kazen niet dan wel. Ik veras mensen graag met wijnen, die juist wel mooi gaan bij diverse kazen. Feit blijft wel dat, omdat je zoveel diversiteit in kaas hebt, je ook met je wijnen heel divers kunt zijn. Dus eigenlijk moet je kaas aanpassen op de wijn die je serveert of andersom. Ik ben zelf erg liefhebber van kazen uit de Franse Jura of Zwitserse Bern als bijvoorbeeld oudere comté en schlossberger. Met de nadruk op oudere; want een comté van 12 maanden smaakt toch heel anders dan een comté van 24 maanden. Deze serveer ik graag met onze mooie Apremont Vieille Vigne uit de Savoie. Deze wijn wordt gemaakt van de Jacquère druif van maar liefst 80 jaar oude stokken. En dat proef je in zijn complexiteit, naast het mooie rijpe sterfruit en prachtige zuren. Zeker niet alledaags, maar zeer de moeite waard! Bergwijn van de bovenste plank geserveerd met mooie bergkazen.