Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
3x Wijn van de Week: Domaine de Marotte | Luc, Niels én Eline
2022-11-12
Wijn van de Week! Vrijdag 11 november komt Domaine de Marotte op bezoek! Daan en Elvire van Dijkman willen je graag zelf hun wijnen presenteren. Je bent welkom vanaf 3 uur! Dus als je op de 11e van de 11e voor het feestgedruis nog even Cuvee Niels, Luc of Eline wilt proeven…

Daan en Elvire van Dijkman zijn Nederlandse wijnboeren in de Provence. Sinds 1998 produceren zij op Domaine de Marotte biologische wijnen, die uitblinken in kwaliteit. De wijngaarden van Domaine de Marotte liggen op de zuidhellingen van de Mont Ventoux op een steenworp afstand van de bekende wijndorpen Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. De wijnen vallen deels onder de AOP Ventoux (Appellation d’Origine Protégée) en deels onder de Vin de Pays de Méditerranée. 

De wijngaarden staan op verschillende grondsoorten. Op het zuid-plateau is de grond rijk aan ijzer, zand, kiezels en keien. Deze grond heeft als voordeel dat men er in natte jaren hele mooie en gezonde druiven kan oogsten omdat het overvloedige water snel wegzakt. Op de noord-kant van het domaine is de grond heel kleiachtig. Deze grond zorgt juist in droge jaren weer voor mooie druiven.

Daan en Elvire werken al jaren biologisch. Bij duurzaam werken hoort dat men al het onkruid handmatig of mechanisch verwijderd. Om daarna te composteren tot voeding voor onze planten. Verder is een gezond bodemleven heel belangrijk. Want daardoor zijn de planten veel sterker en minder vatbaar voor ziektes. Bovendien is de smaak van de druiven ook nog eens veel krachtiger.
Tot en met woensdag 16 november krijg je 10% korting op Luc, Niels én Eline!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency