Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week 22 november: Elysium Black Muscat
2017-11-22
Op de ochtend van 24 november ligt de rode loper bij Patisserie De Rouw uit! Die ochtend wordt het eerste exemplaar van het boek Haute Pâtisserie aangeboden aan Albert Verlinden. Mét een mooi recept van Arthur er in!
Als naaste buur mochten wij deze creatie voorproeven. Wij kozen er een passende dessertwijn bij……
 
De Muskaat druif heft de kenmerkende geur van druiven en is daarmee direct te herkennen. De wijn heft aroma’s en smaaktonen van zoete rode vruchtjes, rozen en lychee. Heerlijke rijke smaak gaat samen met een frisse zoetheid; royaal fruit, sappig, fijne zuren.
 
De wijn komt uit de warme binnenstreken van Califirnië. In 1975 verruilden Andrew en Laurel Quady hun hectische baan in Zuid-Californië voor een nieuwe uitdaging als wijnmakers. Quady Winery produceerde deze Elysium voor het eerst in 1983. Elysium wordt gemaakt van de black muscat, in Europa ook bekend onder de naam muscat hambourg.
De wijn is met alcohol versterkt tot 15% en heeft een heerlijk frisse portachtige zoetheid. In Amerika drinkt men deze wijn graag als aperitief ‘on the rocks’, eventueel aangelengd met tonic en een schijfje limoen. Verder past hij bij diverse nagerechten en kaas. Bij uitstek geschikt voor combinaties met chocolade en aardbeien.
 
Dit weekend hebben wij deze Elysium voor je open. Kom lekker proeven! Je betaalt dan geen €24,50 maar €22,50 voor een fles.
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency