Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Agapes van Château de Rieufret
2022-11-17
Wijn van de Week! Nog geen 5 weken geleden vielen we als een blok voor deze Agapes van Château Rieufret uit 2018
En nu is-ie gewoon heerlijk bij ons in de winkel. De wijn wordt gemaakt uit 80% Cabernet Sauvignon en 20% Merlot.

Agapes betekent letterlijk ‘feest’ en is een verwijzing naar het jaarlijkse 
traditionele dorpsfeest van Saint-Michel-de-Rieufret.In de neus donker bessenfruit met kruidigheid. De wijn is lekker op dronk en in balans met tonen van vanille, cederhout en een lange, evenwichtige afdronk. Serveer de wijn op 16 tot 18˚C bij gegrildrood vlees, bijvoorbeeld entrecote, ribeye of côte de boeuf. Ook geschikt in combinatie met oude kazen.

Tijdens ons bezoek aan Château Rieufret maakten we kennis met een onvervalste liefde voor het vak en gastvrijheid. De wijnen weerspiegelen de puurheid waarmee ze gemaakt zijn.

Rieufret wordt geproduceerd door de familie Dufour. Al sinds 1814 produceert dit familiebedrijf wijnen in de appellaties Barsac en Sauternes vanuit Château Simon. Vandaag de dag is het totale domein 38 hectaren groot. De wijngaarden van Rieufret beslaan zo’n 5 hectare en zijn te vinden in de appellatie AOC Graves. 
Op dit moment worden de werkzaamheden van Château Simon uitgevoerd door vader en dochter Dufour. In de familie bevinden zich hoog geclassificeerde geologen en oenologen.

Tot en met woensdag 24 november met 10% korting!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency