Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Ahrweiler Spätburgunder van Julia Bertram
2021-05-20

Deze lente Spätburgunder van Julia Bertram is een perfecte match voor je Pinkstermenu! De wijn is uit het warme en droge 2017 en is nu he-le-maal op dronk!
Julia Bertram is een van de jonge getalenteerde wijnmakers in Duitsland. Haar wijnen worden sinds haar start in 2013 zeer geroemd. 
Zij is actief in het noordelijk gelegen wijnbouwgebied Ahr. Opvallend genoeg heerst er in het beschutte Ahrtal een bijna mediterraan klimaat, overdag vaak behoorlijk warm en vrijwel windstil en de op het zuiden gelegen leisteenhellingen houden de warmte overdag vast die in de nacht dan weer vrijkomt. Dit kleine, slechts 560 hectare grote gebied is gespecialiseerd in de productie van karaktervolle, vaak diepgekleurde spätburgunders (pinot noir). De belangrijkste vaak zeer steile wijngaarden liggen bij de plaatsjes Mayschoss, Bad Neuenahr-Ahrweiler, Walporzheim en Dernau.
De druiven worden met de hand geplukt waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden druiven gekneusd met aansluitend een vier weken lang durende alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks waarna de jonge wijn wordt overgestoken op oudere eikenhouten 500 liter vaten en barriques om daarin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na ongeveer acht maanden wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld.
Een alcoholpercentage van 12,5%. Helder doorzichtig en zeer licht granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van bessen en frambozen. In het smaakpalet tonen van aardbeien en een licht mineralige toets, die gepaard gaan met een afdronk met zachte tannines en frisse zuren. 
Tot en met woensdag 26 mei met 10% korting!

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency