Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Alma Negra | 'V' Blend en 'M' Blend
2022-04-01

Wijn van de Week! De lentedagen zijn even ingewisseld voor een winterse dip. Met onze Alma Negra wijnen is het goed vertoeven bij de open haard. Unieke wijnen met grote tafelcapaciteiten. Dus ook een superwijn voor je Paasdiner!
Je kunt dit weekend deze wijnen bij ons heerlijk proeven!

960 km ten westen van Buenos Aires en aan de voet van het Andesgebergte ligt het economische hart van de Argentijnse wijnindustrie: Mendoza. Met haar 5 verschillende productiegebieden (Northern, Eastern, Central, Southern & Uco Valley) levert Mendoza twee derde van de totale wijnproductie.

“…Of all charms, the one most compelling to the soul is mystery. There is no beauty without a veil, and we are always inclined tothe unknown. Existence would be unbearable if we weren’t always dreaming…” En net als alle mysteries, is ook Alma Negra door dromen tot stand gekomen. De Alma Negra wijnen zijn niet jaarlijks dezelfde assemblages, komen niet steeds van dezelfde wijngaard en worden niet continu door dezelfde wijnmaker gevinifieerd. Net zoals het mysterie dat schuilgaat achter het masker (ook op het prachtige label) en het sensuele spel van ontdekken. Het mysterie van Alma Negra zal pas duidelijk worden bij het laatste glas…

De rode M blend komt uit Tunuyan, Vistaflores in Mendoza. Donker fruit in de neus met in de smaak gedroogde kersen en donker fruit met een hint van chocolade, stevige en gestructureerde wijn. Vooral veel bessen en kersen in de mond.. De afdronk blijft lang hangen met alweer donker rijp fruit, evenwichtige zuurgraad en een fantastisch mondgevoel.

Waar Alma Negra zich eigenlijk vooral specialiseert in top rode wijnen van Argentinië maken zij een beperkte exclusieve cuvéewit, de V Blend. De florale Viognier en de vette, rijke Chardonnay worden meesterlijk gekruid door een tikje Gewürztraminer. Unieke wijn met grote tafelcapaciteiten. Heerlijk bij de aziatische keuken, rijke of licht exotische visgerechten, parelhoen of ook fazant.

Tot en met woensdag 6 april nu met 10% korting!

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency