Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Bellingham | The Bernard Series | Old Vine Chenin Blanc
2020-03-06

Onze Wijn van de Week is één van onze eigen favorieten. Thuiskomen na een lange dag en dan genieten van een glas van deze heerlijke houtgelagerde Chenin Blanc van de zuiverste soort!

The Bernard Series is een eerbetoon aan de grondlegger van Bellingham, Bernard Podlashuk. Deze baanbrekende visionair heeft met zijn eigenzinnige benadering flink zijn nek uitgestoken om Zuid-Afrika als wijnland op de kaart te zetten. Voor zijn vrienden was hij ‘Pod’ maar in bredere kring stond hij aan de Kaap bekend als Bernard Podlashuk ‘The Maverick winemaker’. Nooit was hij tevreden met een gemiddeld product. Dat en zijn volharding, gedurfde visie, lef en innovatieve geest zijn de inspiratie voor deze bijzondere serie wijnen.Deze met veel zorg gemaakte, eigentijdse, bijzonder complexe wijn is een eerbetoon aan de oudste bush-wijngaarden aan de Kaap.

Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc is een volle aromatische wijn met een weelderig bouquet vol honing, peer, perzik, abrikozen, citrus, mandarijn, vanille en kruiden. Een krachtige witte wijn met diepgang en een zachtheid die weelderig, rijp en smaakvol overkomt.

De Chenin Blanc druiven zijn met de hand geplukt, en vervolgens perceel voor perceel apart vergist. Daarna rijpt de wijn een jaar op de eigen lie in Franse eiken barriques, waarvan de helft nieuwe vaten zijn.

Chenin blanc heeft, na de Loire, in Zuid-Afrika zijn tweede thuis. Er staan dan ook mooie oude stokken, die helaas nogal eens worden gerooid omdat er zo weinig druiven vanaf komen. Zonde, want het levert prachtige witte wijnen op met een uitzonderlijke diepgang en kracht, zoals deze ‘old vine’ Chenin blanc.

Een mooie combinatie met wit vlees, zoals gegrilde kip, kalfsentrecote en natuurlijk fijn bij krachtige visgerechten, zoals een gegrilde dorade.

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency