Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Bepinde Eto | Rive di Rua Brut | DOCG Conegliano Valdobbiadene | Prosecco Superiore
2020-08-07
Wijn van de Week! Zinderende zomerdagen en een super prosecco gaan mooi samen. Deze mousserende wijn is hét topproduct van Bepin de Eto en valt in de hoogste classificatie van de Prosecco!
Binnen de Conegliano Valdobbiadene regio zijn er verschillende regio's die gedefinieerd worden als "Rive". Een Rive is een stuk grond dat veelal op een steile heuvel ligt, met uitstekende zonligging, grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht en zeer geschikte bodem. Door het consortium van DOCG Prosecco zijn 43 Rives gedefinieerd.. Daarnaast is de maximale opbrengst per hectare van een Rive Prosecco nog lager dan van een reguliere DOCG Prosecco. 
Deze Rive di Rua is fonkelend, strogeel met smaragdgroene reflecties en heeft een langdurige kraal van belletjes. Elegante en zachte aroma's van appel, peer en perzik en florale impressies van rozenblaadjes en acaciabloesem.
In de mond is de wijn verfijnd en elegant, met een lekkere ader van aangename zuren en een aromatische smaak. Ideaal als aperitief, maar eveneens geschikt bij schaal- en schelpdieren en lichte voorgerechten.
Nu extra mooi geprijsd tot en met woensdag 12 augustus 2020 én zaterdag op onze Proeftafel!! 
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency