Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: 
Bodega del Abad | Cima Bella Godello ‘Esencia’ | Bierzo DO | Spanje | 2018
2021-02-04
Wijn van de Week! Cima Bella Godello Esencia... De naam is ontleend aan 'essence, geconcentreerde smaak of geur', en dat is niet voor niets! Vergisting én rijping op eiken maken de wijn een superaromatische en smakelijke partner voor je borrelplank of visschotel!

Bodega del Abad is een wijndomein dat ligt in de Spaanse streek Bierzo. Het wijnhuis heeft moderne faciliteiten en technologische innovaties voor de ontwikkeling van hun wijnen. De Bierzo-regio heeft een speciaal microklimaat, door de combinatie van het Atlantische en mediterrane continentale klimaat.

25 jaar oude wijnstokken. Gisting op gecontroleerde temperatuur gedurende 30 dagen in Franse eiken vaten. Rijping in Franse eiken vaten. De neus is intens, met hints van rijp fruit, floraal en pittig na rijping op Frans eikenvaten.

Godello is een hoogwaardige, aromatische druif, afkomstig uit Galicia. Er zijn recentelijk maatregelen genomen om de aanplant van godello te bevorderen, vooral in Valdeorras DO. De beste wijnen hebben een soort rijp, vol (maar niet zoet), bijna perzikachtig fruit, dat we ook bij de albariño zien, hoewel godello wat meer zuur heeft. Dit belooft één van de belangrijkste witte wijndruiven uit Spanje te worden.

De streek heet ‘El Bierzo’ maar de D.O. wordt ‘Bierzo’ genoemd en is gelegen rond de stad Ponferrada en grenst in het zuiden met de D.O. Valdeorras. De wijnen uit dit gebied vormen een overgang tussen de lichte wijnen uit Galicia en de zwaargewichten uit de Duero vallei. De ligging tussen de Cordillera Cantábrica en de Montes de León beschut El Bierzo tegen een overvloed aan zowel continentaal als gematigd klimaat. Bierzo kreeg de D.O. status in 1989. In die tijd werden de wijnen meestal gemaakt van plaatselijke druiven en wijnen uit andere gebieden.

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency