Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Bodega del Abad | Mencia | DO Bierzo | Spanje
2021-07-22
Deze week genieten we volop van het buitenleven met een lichtgekoelde Mencia van Bodega del Abad! 
Dit wijndomein staat in de Spaanse DO Bierzo, gelegen rond de stad Ponferrada en grenzend in het zuiden aan de D.O. Valdeorras. De wijnen uit dit gebied vormen een overgang tussen de lichte wijnen uit Galicia en de zwaargewichten uit de Duero vallei. De Bierzo-regio heeft een speciaal microklimaat, door de combinatie van het Atlantische en mediterrane continentale klimaat. De ligging tussen de Cordillera Cantábrica en de Montes de León beschut El Bierzo tegen een overvloed aan zowel continentaal als gematigd klimaat. 

Mencia is een druivenras, wat volgens recent onderzoek, erg lijkt op cabernet franc, en die dezelfde voorouder zou kunnen hebben. Hij kan wijnen van zeer hoge kwaliteit opleveren, met heerlijk fris fruit en elegante tannine. De wijnstokken van deze wijngaarden hebben een gemiddelde leeftijd van 80 jaar.

Fermentatie op gecontroleerde tempraturen in roestvrijstalen tanks. Rijping in Engels en Amerikaanse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden. Deze wijn heeft een uitgesproken fruitig karakter. Is zijdezacht in de mond en heeft een grote complexiteit en elegantie.

Deze wijn heeft een uitgesproken fruitig karakter. Is zijdezacht in de mond en heeft een grote complexiteit en elegantie. Een echte zomeravondwijn (maar in de herfst ook een zalige combi met stoofpotjes!), denk aan salade van pasta, orzo met tomaat en gamba’s, couscous en kip en lam van de BBQ. 
Tot en met 28 juli 2021 krijg je 10% korting op deze wijn!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency