Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Bollinger Cuvée Special 007 Editie
2021-09-24

Bijna 2 jaar hebben we moeten wachten op de première van de nieuwste James Bond ’No Time to Die’, maar aankomende week is het dan eindelijk zover en kunnen we in de bioscoop de film bekijken.

Alle reden om de speciale 007 editie van Bollinger extra onder de aandacht te brengen!

Bollinger en James Bond hebben een relatie, die inmiddels 25 films teruggaat. James Bond drinkt in iedere film een champagne van Bollinger. 

Voor deze editie is Bollinger Special Cuvée Brut de gebruikte champagne. Superieur en karaktervol. Om jaar na jaar hetzelfde smaakpalet te krijgen in de huisstijl van Bollinger wordt veel aandacht besteed aan de assemblage en heeft Bollinger ook een grote verscheidenheid aan vins de réserves op voorraad. Zowel Pinot Noir (60%) als Pinot Meunier (15%) als Chardonnay (25%) worden gebruikt. Voornamelijk uit Grand Cru en Premier Cru gemeentes (> 85%). Ongeveer 8 tot 10% van de blend voor deze Special Cuvéebestaat uit deze vins de réserves. De champagne rijpt meer dan 2 keer zo lang in de kelders van Bollinger dan wettelijk vereist is, maar de toegevoegde vins de réserves hebben soms wel meer dan 15 jaar gerijpt in magnumflessen.

Goudgeel en een fijne mousse. Geur: Lekker aromatisch met tonen van caramel en rijp fruit (geroosterde appeltjes, appelcompote en perziken). Een zachte mousse met een rijke krachtige smaak. Rokerig, licht getoast en gerijpt. Sensaties van peren, brioche brood en verse walnoten. Mooi complex en sappig. Lange afdronk.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency