Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Caminhos Cruzados | Terras De Santar Reserva | Dão DOP | Portugal
2020-10-16

Wijn van de Week! Een prachtig label met een prachtige inhoud!

Caminhos Cruzados is een familiebedrijf met een moderne visie. Het bedrijf is gericht op het produceren van kwaliteitswijnen met traditionele druiven uit de Regio Dão. Het familiebedrijf, de wijngaard en de wijkmakerij, bevindt zich in het gebied Dão, in de regio Beira Alta in het noorden van het centrum van Portugal.

De wijngaarden in deze regio zijn gelegen, op een hoogte tussen de 400 en 700 meter, in de hooglanden van leisteen en granieten bodem. Dit resulteert in een productie van volle wijnen die lang bewaard kunnen worden.

Terras De Santar Reserva heeft een robijnrode kleur en een elegante smaak met fijne aroma’s. De smaak in de mond wordt gekenmerkt door de complexiteit van fruitige aroma’s met een elegante frisse afdronk. De druiven zijn handgeplukt, waarna deze wijn twaalf maanden in gebruikte Franse eiken vaten heeft gerijpt.

Zij hebben dit bewezen door de vele prijzen en de hoge cijfers die door bekende vakbladen zijn toegekend. Bovendien is Caminhos Cruzados in 2015 tot de ‘Beste Jonge Producent’ uit Portugal verkozen.

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency