Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Cantine Lunae | Colli di Luni Vermentino
2022-07-21
Wijn van de Week! De aromatische specialiteit van Sardinië en, in mindere mate, Ligurië waar het ook bekend staat als Pigato. Bekend als Favorita in Piëmonte en Rolle in Zuid-Frankrijk. We hebben het over de Vermentino druif! De druif die rond de westelijke Middellandse Zee wordt geteeld, welke levendige, aromatische wijnen produceert met vaak aroma’s van perzik, citroenschil, gedroogde kruiden en ziltige zuren.

Deze vermentino van Lunae komt uit Ligurië, ook wel de bloemenrivièra genaamd, een verbluffende locatie! De Ligurische kust is waarschijnlijk een van minst bekende wijnregio’s van Italië. Ligurië is in feite een langgerekte strook langs de kust, vanaf de Franse grens tot Toscane, met Genua als belangrijkste en bekendste plaats.

Voor de beste wijnen van de vermentino is er nog een aparte DOC, Colli di
Luni Vermentino. Dit type wijn dient verplicht voor minimaal 90% van vermentino te zijn gemaakt. Dat is zonder meer de trots van deze streek, en daarmee ook een van de beste wijnen die in Ligurië worden gemaakt.

Intense, fijne en zeer elegante neus, met nuances van meidoorn, grapefruit, appels, witte perziken en honing in de achtergrond. In de mond is hij fris, evenwichtig, met een mooie lange afdronk.

Mooi als aperitief, ook bijzonder geschikt voor de traditionele Italiaanse gerechten testaroli met champignons, ansjovis en gevulde inktvis.

 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency