Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: 
Casa Ermelinda Freitas Vinha do Torrão Rosé
 Península de Setúbal | Portugal
2021-08-12

Wijn van de Week! Zinderende zomerdagen en Rosé gaan mooi samen. Deze Rosé komt uit Península de Setúbal. Het wijngebied is gelegen onder Lissabon, langs de rivier de Sado, ten zuiden van de rivier de Taag.

Dit bedrijf is in 1920 opgericht door Deonilde Freitas. Ermelinda Freitas is nu de vierde generatie die hun wijnbouwtraditie vertegenwoordigt. De vier generaties aan vrouwelijk leiderschap is hetgeen wat altijd verbonden is geweest aan het merk en de familiegeschiedenis van de familie Freitas.

De naam Vinha do Torrao betekent: ‘de wijngaard met een ideale bodem om druiven te planten’. De terroir voor deze druiven is zand, zoals op het strand en met een diepte van 1,5 meter waar vervolgens water onder zit.

De kleur van Vinha da Torrao Rosé is lichte zalmroze. In de geur doet denken aan een in bloei staande rozenstruik en de heerlijke geur van frambozen. Door de aanwezigheid van een hintje citrus, blijft de smaak heerlijk fris. De afdronk is aangenaam en lang. Geniet er van als aperitief en schenk hem gewoon door tijdens de maaltijd want hij combineert heerlijk met zomerse salades, gebakken garnalen van de grill of sushi.

Tot en met 19 augustus 2021 ontvang je 10% op deze heerlijke zomerwijn

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency