Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: 
Casal Sta. Maria | 3000 Rosas Lisboa | Portugal | 2020
2021-06-10

Wijn van de Week! 3000 Rosas! Wat een bijzondere wijngaard (de meest westelijke van Europa), wat een bijzondere druivenstokken (niet-geënt) en bovenal... wat een bijzonder liefdevol verhaal (it is never too late)…..

Baron Bruemmer, de eigenaar van Casal Sta Maria plantte in 1994 maar liefst 3000 rozen naast zijn wijnstokken toen zijn vrouw overleed. Deze cuvée is dan ook naar haar vernoemd. Een prachtige wijngaard bij de zee met dus ook een grote invloed van de Atlantische oceaan op deze wijn. De zandgronden van Colares vormden een bolwerk tegen phylloxera-invasie, en de wijnstokken van de regio werden traditioneel in loopgraven geplant om ze te beschermen tegen de zoute zeewind 50 % van deze wijn wordt gevinifieerd op oud en nieuw Frans eiken en 50% op roestvrijstaal. De wijn heeft door het gebruik van eiken meer grip en body. Daarna laten ze de wijn 6 maanden op zijn droesem rijpen waardoor het een zachte romigheid krijgt.

Deze rosé is fris, elegant met wit steenfruit zoals perzik en abrikoos, bloemig en heeft een fijne textuur. Serveer met diverse salades zoals salade Niçoise of salade van gorgonzola  met spinazie en walnoten, gegrilde sardientjes met tomaat, ui en basilicum, of lekker bij fruits du mer.

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency