Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Casanova di Neri | IBBianco
2022-05-27
Deze IBBianco van Casanova di Neri is het ontdekken waard! Vermentino en Grechetto in een mooie blend. Mediterrane struiken en exotisch fruit markeren het boeket met duidelijke tonen van salie en mango. Het mondgevoel weerspiegelt de textuur die in evenwicht wordt gehouden door een intense zuurgraad. Elegante en frisse afdronk. 

Dit is 1 van de 5 verrassende matches met allerhande aspergegerechten, die wij je op zaterdag 28 mei gaan presenteren!

Giovanni di Neri, een gepassioneerde wijnliefhebber met een bijzondere visie, zag van meerdere wijngaarden in de Montalcino streek het buitengewoon grote potentieel. In 1971 richtte hij Casanova di Neri op en begon met wijngaarden aan de oostelijke kant van de DOCG. Later breidde hij zijn wijngaarden arsenaal uit richting het zuiden.

Bij Casanova di Neri staat alles in het teken van de natuur. Zo worden de wijngaarden natuurlijk bewerkt en respecteren zij zo veel mogelijk het microklimaat van de wijngaarden. In de wijngaarden vinden alle werkzaamheden met de hand plaats en wil men dat het terroir en het fruit de stijl van de wijn bepaalt. Geen trucjes in de kelder, maar pure wijn. Deze manier van werken, concessieloos voor het beste gaan op de meest natuurlijke manier, heeft Casanova di Neri inmiddels tot de absolute top van Montalcino doen horen. 

Te serveren met Burrata met gegrilde druiven van Ottolenghi, Geplette courgettes van Ottolenghi, Bouillabaisse met rouille, tagliatelle met boter en salie, Griekse vegetarische Quesadillas en Griekse chicken skewers met tzatziki.

Tot en met woensdag 1 juni met 10% korting!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency