Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week | Casanova di Neri | Rosso di Montalcino
2022-01-20

Wijn van de Week! Deze Rosso di Montalcino van Casanova di Neri is precies de wijn die past bij je diner dit weekend! In de geur heeft de wijn tonen van marasquin kersen, viooltjes en fijn rood fruit. In de smaak komt het rode fruit terug, met fijne tannines, elegantie en een prachtige lengte. Smaakvol bij diverse pasta’s als pappardelle met runderstoof en eekhoorntjesbrood of pasta carbonara, diverse vlees gerechten als lamskoteletten, geroosterde lamsrollade, gegrilde bavette of gekonfijte eendenborst. Wij vinden ’m meer dan heerlijk!

Bij Casanova di Neri staat alles in het teken van de natuur. Zo worden de wijngaarden natuurlijk bewerkt en respecteren zij zo veel mogelijk het microklimaat van de wijngaarden. In de wijngaarden vinden alle werkzaamheden met de hand plaats en wil men dat het terroir en het fruit de stijl van de wijn bepaalt. Geen trucjes in de kelder, maar pure wijn.

Deze manier van werken, concessie loos voor het beste gaan op de meest natuurlijke manier, heeft Casanova di Neri inmiddels tot de absolute top van Montalcino doen horen. Er is geen domein dat meer 100 punten scores heeft dan zij. En dan niet alleen bij Robert Parker, maar ook James Suckling, Wine Spectator, Luca Garini zijn bijzonder lovend.

In het zuiden van de streek liggen de wijngaarden voor deze Rosso di Montalcino. Een wijn met zoveel karakter en persoonlijkheid, dat ze bij Casanova di Neri liever spreken van een ‘jonge Brunello’. De druiven worden met de hand geplukt, er vindt een tweevoudige selectie plaats en de vaten worden gevuld door middel van zwaartekracht.

De selectie van de druiven voor en na het ontstelen wordt gebeurt met de hand. Daarna volgt er een natuurlijk fermentatie zonder toevoeging van kunstmatige gist. De maceratie vindt plaats in een open kegelvormige en temperatuur gecontroleerde omgeving. De fermentatie duurt 18 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog gedurende 12-18 maanden op hout alvorens deze op de markt komt. 

Tot en met 27 januari krijg je op deze wijn 10% korting!

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency