Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Caves Gales | Blanc de Blancs Brut | Luxemburg
2021-03-25
Met de Pasen in aantocht gaan we -helaas van huis uit- er een gezellige periode van maken. Deze Caves Gales | Blanc de Blancs Brut uit Luxemburg vrolijkt je op!
De wijngaarden van Gales liggen in een smalle strook langs de Moezel en de druivenrassen die er staan aangeplant, zijn hoofdzakelijk wit en bestand tegen het noordelijke klimaat: riesling, auxerrois, rivaner, elbling, pinot blanc en pinot gris. 
Met de productie van mousserende wijnen heeft Gales al meer dan een eeuw ervaring. Gemaakt volgens de méthode traditionnelle kenmerken deze crémants zich door veel frisheid en elegantie.
De streek kent een gematigd continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers en granietrijke bodems. 
De wijn is gemaakt volgens de méthode traditionnelle. De druiven worden afzonderlijk vergist in roestvrijstalen tanks. De wijn krijgt vervolgens een tweede gisting op fles en rijpt daarin 18 maanden. 
Elegant, fris en opwekkend met florale aroma’s, brioche en fruitige tonen van groene pruimen en peer. De mousse is verfijnd, zacht en romig en houdt lang aan. Een feestelijk aperitief, maar ook heerlijk bij lichte voorgerechtjes zoals bijvoorbeeld coquilles.
Tot en met woensdag 31 maart ontvang je op beide formaten (0,75L en 0,375L) 10% korting!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency