Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Château Barbanau L’Instant rosé uit de Provence
2022-07-14
Wijn van de Week! Rosé wijnen zijn momenteel ontzettend geliefd bij ons in de winkel. Onze rosé tafel is een waar spektakel in de winkel waar iedereen altijd heel erg blij van wordt, én wij ook.
Wij hebben een ruim en
divers assortiment aan rosé maar rosé uit de Provence wordt toch wel het meeste naar gevraagd.

Begin dit jaar hadden wij een overzichtsproeverij waar we deze fijne rosé van
Château Barbanau proefde.
Een lekker en tevens ook betaalbaar glas Provence rosé.

De wijngaarden liggen landinwaarts in het westelijke deel van de Côte de Provence waar een mediterraan klimaat heerst met warme zomers en tamelijk milde winters.

Château Barbanau werkt volledig biodynamisch. De grenache en cinsault worden met hun schillen ingeweekt waarna er een temperatuur gecontroleerde fermentatie plaatsvindt.

Heldere, zalmroze wijn met aroma’s van bessen, witte bloemen, perzik en grapefruit. Fris en fruitig met een lange afdronk.

Serveer als aperitief of bij lichte gerechten als diverse schaal en schelp dieren zoals kokkels, kreeft en scheermessen, fijn bij sushi en sashimi, couscous met tonijn, plaattaart met spinazie en ei en diverse kazen zoals camembert of brie de meaux.

De naam L'Instant (Frans voor 'op het moment') verwijst naar het ideale moment om deze wijn te drinken. Deze frisse wijn dient namelijk jong gedronken te worden. Het moment is nu!
Tot en met donderdag 21 juli nu met 10% korting!

 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency