Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Château de Rieufret, AOC Graves
2022-10-13
Wijn van de Week! Mijn Bordeaux reis 2022 bevat een scala aan diversiteit. Château de Rieufret als 1e bezoek geeft gelijk een invulling aan alles wat het beeld is van een wijnboer… Klein domein, vader en dochter samen in de weer, een ambachtelijke stijl... alles wat het romantische beeld kan inkleuren was daar!

Maar daarbij: heel fijne wijnen van een kleine wijngaard met de appellatie AOC Graves. De appellatie Graves is vernoemd naar de bodem die rijk is aan kiezels. Deze zijn waterdoorlatend en daardoor uitstekend geschikt voor de aanplant van Cabernet Sauvignon. 

Bijzonder aan de wijngaard is, dat ze temidden van bossen ligt. Daarmee blijft het net wat koeler en vochtiger. De luchtkwaliteit is bijzonder gunstig, zo vertelde dochter Pauline, wat onderstreept wordt door de aanwezigheid van zeldzame vleermuizen.

Op dit moment worden de werkzaamheden van Château Simon uitgevoerd door vader en dochter Dufour. In de familie bevinden zich hoog geclassificeerde geologen en oenologen.

Tijdens ons bezoek aan Château Rieufret maakten we kennis met een onvervalste liefde voor het vak en gastvrijheid. De wijnen weerspiegelen de puurheid waarmee ze gemaakt zijn.

De fermentatie van het druivensap vindt plaats op roestvrijstalen tanks. Na de malolactische vergisting rijpt een gedeelte van de wijn op eikenhouten vaten.
Met een donkere robijnrode mantel opent deze wijn op een intensieve fruitige neus met kruidige tonen die kenmerkend zijn voor de fijne Cabernet Sauvignon wanneer deze perfect rijp is. De tannines zijn zacht en delicaat in de mond. De structuur is complex met tonen van wilde vruchten met een evenwichtige afdronk.

Schenk als aperitief met lagen van delicatessen en kazen. Deze charmante wijn past ook bij zomerse groenten met kaas, lamsvlees, gegrild vlees van de barbecue of een lekker stukje rundvlees..

Deze en een selectie van de andere wijnhuizen die op het programma stonden staan zaterdagmiddag voor je open! De Rieufret kun je tot donderdag 18 oktober met 10% korting kopen!

 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency