Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Château d’Issan | Moulin d’Issan | Bordeaux Supérieure AOC | Frankrijk
2020-02-07

Onze Wijn van de Week: In 2017 bezochten wij Chateau d’Issan. Fraai domein met top Margaux. Hun 3e wijn Moulin d’Issan is een zeer smakelijke Cru Bourgeois en absoluut het proberen waard! Hij staat morgen, samen met 7 andere ‘Gloedvol Rode’ wijnen op onze Proeftafel!

Chateau d’ Issan is een 3me Grand Cru Classé uit Margaux. Het is een van de oudste wijnproducerende Chateaux’s in de Medoc, evenals in van Bordeaux met een historie die teruggaat tot in de late jaren 1400. Chateau d’Issan werd kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 aangeschaft door de bekende en gevestigde Cruse familie. Chateau d’Issan blijft een van de meest pittoreske landgoederen in het gebied. Met zijn slotgrachten, ophaalbrug en de binnenplaats, Chateau d’Issan ziet eruit als een prachtig kasteel uit een sprookje.

Deze Moulin is een prachtige ‘Superieur’ van de stal van Château d’Issan.
Een blend van 90% Merlot aangevuld met 10% Cabernet Sauvignon. Opvoeding vindt plaats op eikenhouten vaten, waarvan 35% nieuw. Door de beperkte opbrengst van 37 hl per hectare heeft de wijn al een natuurlijk intensiteit.

Een zeer verleidelijk aroma van bessen, lichte florale tonen en charmante tonen van het eikenhout. De smaak is vol en sappig met de elegantie van een Margaux. De klassieke structuur en de zijdezachte tannines zijn goed in balans.

Deze wijn past o.a. bij gegrild vlees, harde kazen, kalfsvlees , lam en rood vlees.

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency