Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de week: Château Les Auzines | Laurent Miquel | Rosé | Languedoc AOP | Frankrijk | 2019
2020-07-30

Hoge temperaturen vragen om een heerlijk frisse rosé! Onze Wijn van de Week is geschikt voor borrel en barbecue en zit ook nog eens in een heel mooie fles!  

Het huis Laurent Miquel heeft een vaste plek bij de Vughtse Wijnkoperij. We hebben al een paar mooie ontmoetingen met Laurent Miquel kunnen hebben. Zo was Neasa Miquel in mei 2017 bij de Vughtse Wijnkoperij met een geweldig mooie Masterclass over het huis. In juli 2017 en opnieuw in juni 2019 bezochten wij zelf Laurent Miquel in de Languedoc en waren we een paar dagen te gast bij de familie. Wat een fijne gastvrijheid hebben we genoten!

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen. 

Domaine Les Auzines is een unieke estate van de familie Miquel. Het estate is gelegen in de Corbières appellatie in Zuid-Frankrijk. Geïsoleerd gelegen, op een rotsachtig plateau op 365 meter hoogte in het hart van één van de mooiste onaangetaste landschappen van Frankrijk. De bodem bestaat uit klei en kalk. De wijngaarden worden bewerkt sinds de vroege jaren 90. Dit geeft de druiven de kans om hun ware karakter te tonen en te rijpen in ideale condities, in harmonie met de natuur. 

Doordat dat het sap kort in contact is geweest met de druivenschillen van onder andere Syrah en Grenache, ontstaat de mooie lichte rosé kleur. Tijdens de gisting ontwikkelen zich aroma’s van rood fruit, met een kruidige ondertoon. Het resultaat is een wijn met frisheid, elegantie en finesse!

Een prachtig stijlvolle rosé wijn met een elegant lichte rosé kleur. Het fijne rode fruit domineert het smaakpalet, aangevuld met een licht kruidige toets. Deze rijke en krachtige rosé wijn houdt mooi en lang stand in de afdronk.

De Les Auzines Rosé past perfect bij zomerse salades. Kip en zeefruit sluiten ook goed op de wijn aan.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency