Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Château Les Crostes Rosé
2022-03-03
Wijn van de Week! Vier deze zonovergoten dagen met de nieuwe jaargang van Château Les Crostes Rosé. Heerlijk klassiek, fris en elegant!

Chateau Les Crostes bevindt zich midden in een uitgestrekt bos in de buurt van de  plaats Lorgues in de centrale VAR. Sinds 1986 wordt op ruim 50 hectare kalk- en stenenrijke grond wijnen verbouwd en in een ultra moderne wijnkelder verwerkt. De druiven worden met de hand geplukt in kleine kratjes. Chateau Crostes maakt hoge kwaliteit wijnen en is beroemd om zijn prachtige Provence Rosé die zich kan meten met de top rosé wijnen uit de Provence. Maar ook de witte en de rode wijnen van dit chateau vallen goed in de smaak en zijn van hoge kwaliteit. Het chateau groeit in naam en faam door de huidige eigenaar en managing director de prins van Luxemburg, Prins Felix.

De wijngaarden bevinden zich in de heuvels rond de plaatsen Lorgues en Draguignan. De bodem bestaat uit kalk-, kiezel- en kleihoudende grond. De wijnstokken worden extra gesnoeid en opgebonden voor een optimale blootstelling aan de zon.

Briljant licht zalmroze van kleur. Geurige neus met veldbloemen en pompelmoes. De smaak is vief en zeer fruitig, met iets van bosaardbei en frambozen. Elegante, gastronomische rosé met veel smaak en een lange mild-kruidige afdronk. 

Serveer met diverse schaal en schelp dieren zoals kokkels, kreeft en scheermessen, fijn bij sushi en sashimi, couscous met tonijn, plaattaart met spinazie en ei en diverse kazen zoals camembert of brie de meaux.

Tot en met woensdag 9 maart nu met 10% korting!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency