Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week | Château Roubine | La Vie en Rose | Magnum
2022-05-05
Wijn van de Week! Deze geweldige Magnum van Roubine ’La Vie en Rose’ is het ultieme cadeau voor de allerliefste moeder!

Biologische wijn. Zalmroze kleur. Grassige neus met florale tonen. Ronde smaak met hints van venkel/anijs en snoepzuurtjes en lychee. Typische Provençaalse kruidigheid. Mooie zuurgraad en lange verfrissende afdronk.
Heerlijke terrasrosé. Aperitief of samen met mediterrane (vis)gerechten zoals dorade, brasem, bourride of bouillabaisse.

Château Roubine A.C. Côtes de Provence is een van de oudste wijndomeinen (sinds 1307) van Frankrijk. Het bedrijf staat onder leiding van de bevlogen Madame Valérie Roussel. Met groot respect voor de natuur, produceert Château Roubine hier karaktervolle, zuivere en typerende wijnen volgens de principes van Agriculture Raisonnée. De wijngaarden, omring door pijnbomen, kennen een bodem van klei en kalk. Sinds 1953 draagt Château Roubine met trots de status ‘Cru Classé’.

Licht roze volfruitige rosé met aangename kruidigheid. De pluk vindt ‘s nachts plaats. Schilinweking in de pers gevolgd door de fermentatie op lage temperatuur van enkele uren. Hierdoor houdt de wijn zijn frisse aroma’s. Verpakt in opvallen rijk gedecoreerde fles: een hit op het zomerse terras!

Slechts weinig mensen weten dat de Provence de bakermat is van de Franse wijn. De Grieken hebben er in de zesde eeuw voor Christus de eerste wijnstokken aangeplant. Ook de Franse adel was verknocht aan de Provence en haar wijnen.

Nu van 35,95 voor 27,50! Zolang de voorraad strekt...
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency