Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: 
Château Tour de Mirambeau | Blanc Réserve | Bordeaux AOP | Frankrijk
2021-07-08

Onze Wijn van de Week is een oude Klassieker die elk jaar weer blijft verbazen. Heerlijke spat zuivere witte wijnen uit de Entre-Deux-Mers.

De afgelopen decennia heeft Jean-Louis Despagne de wijnwereld verrijkt met zijn sublieme Bordeauxwijnen, voornamelijk uit Entre-Deux-Mers. Despagne werkte een aantal jaren als oenoloog in Noord-Afrika en in Noord- en Zuid-Amerika voordat hij Château Tour de Mirambeau overnam. Hij had er grootse plannen mee. Het areaal werd uitgebreid naar bijna negentig hectare, de dichtheid van de stokken werd flink verhoogd en de opbrengst beperkt. Tijdens een tien tot achttien uur durende schilinweking wordt een deel van het stevige appelzuur afgebouwd en komen mooie fruitige aroma’s naar voren. Na de voorzichtige persing komt de vergisting verder op gang. De uiteindelijke blend wordt daarna samengesteld en de wijn rust nog enige tijd op RVS cuves.

Deze fonkelend goudgeel gekleurde wijn heeft zuivere, stuivende aroma’s van tropische vruchten, citrus en groene appel. Maar ook die van verse bloemen, kruiden als munt en een satijnzachte, bijna romige structuur. Te serveren als aperitief of begeleidende wijn bij salades, vis, schelp- en schaaldieren.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency