Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Col d’Orcia | Ghiaie Bianche Chardonnay | DOC Sant’Antimo
2022-03-25
Wijn van de Week! Een feestwijn die je gerust kunt inzetten straks met Pasen of dit weekend met een mooi visgerecht. Col d’Orcia is een echt Brunello huis, maar met deze houtgelagerde én biologische Ghiaie Bianche Chardonnay bewijst men nog veel meer in huis te hebben!

Intens goud geel in het glas. Fris en intens met fruitige citrusgeuren. De wijn toont ook aroma’s van geroosterde tonen noten en geuren van vanille. In de mond is het omhullend, vol en goed uitgebalanceerd dankzij een mooie zuurgraad. De afdronk heeft een uitstekende persistentie en sluit met aangename houttonen. De fermentatie vindt plaats in nieuwe Franse eiken barriques. Na de alcoholische gisting wordt de wijn op de gist bewaard en vaak tot het volgende voorjaar door geroerd (bâtonnage).50% van de vaten ondergaan nog een malolactische vergisting.

Col d’Orcia betekent letterlijk de heuvel met uitzicht op de rivier de Orcia. De Orcia-rivier markeert de zuidwestgrens van het Brunello di Montalcino-gebied en de naam van de boerderij is intrinsiek verbonden met de fysieke locatie waar de wijngaarden zijn geplant. 

De wijngaarden liggen op de zuidelijke helling van het grondgebied van Montalcino, op heuvelachtige gronden en strekken zich uit over 540 hectare, van de rivier de Orcia tot het dorp Sant’Angelo in Colle, op ongeveer 450 meter boven zeeniveau. 

De aard van de grond is gunstig voor de druiventeelt, met losse gronden, arm aan klei en rijk aan kalksteen en mineralen.

Een must try!
Tot en met woensdag 30 maart nu met 10% korting!
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency