Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Cruz de Alba | DO Ribera del Duero | Spanje
2021-10-22
Wijn van de Week! Regen en wind vragen om gezelligheid in huis!
Deze Cruz de Alba uit de Ribera del Duero geven je de warmte en intensiteit die zo goed bij je herfstkeuken past!

Een Spaanse topwijn met aroma’s van rood fruit, hout en tabak en een zacht en soepel karakter. Heldere, levendige donkerrode kersenkleur. Zachte tannine en goed in balans met een lange zwoele finale, die eindigt in tonen van drop, kersen en ander rood fruit.

De DO Ribera del Duero is een open landschap op de centrale hoogvlakte. Op deze hoge, vlakke landen hebben generatie na generatie boeren wijnstokken en graan verbouwd

Harde winters, verzengende zomers (met koele nachten) en een schaarste aan water. In een klimaat dat uitdagender is dan waar dan ook in Spanje, tonen de druiven een buitengewoon aanpassingsvermogen.

De diversiteit van de bodems op het landgoed staat voorop, elk van de 18 percelen wordt anders benadert. Na jaren van intensief zoeken naar expressie van het terroir heeft het bedrijf een definitieve keuze gemaakt: biodynamica geeft Cruz de Alba een grotere zuurgraad en een druivenprofiel dat zowel sappiger als fruitiger is. Men is niet gecertificeerd.

De rol van de wijnmakerij is daarbij cruciaal: het selecteren van gisten die inheems zijn in de wijngaard, elk perceel afzonderlijk cultiveren, het wijnmaken uitvoeren in overeenstemming met de biodynamische kalender en het gebruik van grote formaten zoals vaten van 500 liter voor fermentatie en opvoeding.

Cruz de Alba-wijnen zijn door deze werkwijze een echte weerspiegeling van hun oorsprong en de omstandigheden van het jaar.

De wijn heeft een intens diepe kleur. Souplesse van frisse kersen en rood fruit combineert prachtig met krachtige tonen van drop, likeur en kruiden. De minerale afdronk is lang en complex. Een pure wijn.

Tijdens de vinificatie wordt fruit gedreven en krachtige wijn verkregen. De Crianza rijpt dan vervolgens voor 15 maanden op nieuw eikenhout, dit geeft de wijn extra diepgang en complexiteit. Hierna rust de wijn nog 20 maanden alvorens hij op de markt wordt gebracht.

Deze Crianza van Bodegas Cruz de Alba is bij gegrild rood vlees of smakelijke oude Beemster de ideale partner. Heerlijk bij wild!

Tot en met woensdag 27 oktober krijg je 10% korting op deze wijn.
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency