Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week! De Stefani | Vènis | IGT Trevenezie
2022-04-28
Wijn van de Week! De lente zet heerlijk door… Deze wijn is een supermooie match met je aspergegerecht de komende dagen!

De Stefani Vènis is gemaakt uit 65% Sauvignon Blanc en 35% Chardonnay. De druiven worden met zachte druk geperst, vergisting vindt plaats in cementen vaten voor Sauvignon Blanc en in barrique voor Chardonnay. Dan rijpt de wijn voor meerdere maanden op zijn droesem in roestvrijstalen vaten. De droesem wordt regelmatig doorgeroerd om de zachtheid van de wijn te vergroten. De Vènis is mild droog en heeft een aromatische neus, waarin exotische tonen, citrusfruit en appel te herkennen zijn. In de finish veel mineralen, welke van de specifieke bodem van de wijngaard in Fossalta di Piave komen. 

Een karaktervolle, fruitige wijn die goed tot zijn recht komt in combinatie met gegrilde zeebaars, ragouts van witvlees, gevogelte (parelhoen), pastagerechten met mosselen of vongole. En deze weken natuurlijk met een veelheid van aspergegerechten!

De geschiedenis van het familiebedrijf De Stefani gaat terug tot 1866 toen Valeriano De Stefani begon met het verbouwen van wijnstokken in Refrontolo, op de heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene. Vandaag de dag staat het bedrijf onder hoede van Alessandro De Stefani, de vierde generatie wijnmaker. Onder Alessandro’s leiding heeft het wijnhuis wereldwijd belangrijke stappen gemaakt. Door het opzetten van een distributienetwerk voor de exportmarkt worden de wijnen nu wereldwijd in meer dan 40 landen verkocht. Tevens werkt het wijnhuis volgens biologische en biodynamische principes.

De wijnen van De Stefani komen voor in alle belangrijke Italiaanse wijngidsen. Dat komt mede door de ‘Caranto’ bodem in de wijngaarden. Deze bodem wordt door wetenschappers beschouwd als een van de beste bodems voor wijnbouw. Het is een speciale combinatie van klei, slib en mineralen uit de Dolomieten. De wijngaarden van De Stefani zijn gemiddeld 25 jaar oud en beplant met 8.400 stokken per hectare. Het lage rendement van 450-950 gram per stok zorgt voor complexe wijnen met een mooie concentratie.

Tot en met woensdag 4 mei krijg je 10% korting op deze fantastische wijn!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency