Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Domaine de Marotte | Cuvée Luc, nu 5+1 gratis!
2022-04-07

Wijn van de Week! We dwingen de lente een klein beetje af met deze Domaine de Marotte | Cuvée Luc uit de buurt van de Mont Ventoux! Wijnmakers Daan en Elvire van Dijkman waren op bezoek bij de Vughtse Wijnkoperij en zo ontstond het idee deze wijn extra in het zonnetje te zetten met een 5+1 actie.

De aroma’s van bloesem, citrusfruit en abrikoos vliegen het glas uit. In de mond is deze wijn mooi evenwichtig en hij heeft een verrassend lange afdronk. Je kunt de Cuvée Luc uitstekend combineren met o.a. asperges, diverse vissoorten, frisse salades en zelfs met blauwe kaas.

De wijngaarden van Domaine de Marotte liggen op de zuidhellingen van de Mont Ventoux op een steenworp afstand van de bekende wijndorpen Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. Deze Cuvée Luc is een lekkere frisse en complexe witte wijn uit de druiven Grenache blanc 40%,| Viognier 20% | Roussanne 15% | Marsanne 15% | Clairette 10%. De wijn is biologisch gecertificeerd en vegan.

Daan en Elvire van Dijkman zijn Nederlandse wijnboeren in de Provence. Sinds 1998 produceren zij op Domaine de Marottebiologische wijnen, die uitblinken in kwaliteit. De wijngaarden van Domaine de Marotte liggen op de zuidhellingen van de Mont Ventoux op een steenworp afstand van de bekende wijndorpen Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. De wijnen vallen deels onder de AOP Ventoux (Appellation d’Origine Protégée) en deels onder de Vin de Pays de Méditerranée.

Daan en Elvire werken al jaren biologisch. Bij duurzaam werken hoort dat men al het onkruid handmatig of mechanisch verwijderd. Om daarna te composteren tot voeding voor onze planten. Verder is een gezond bodemleven heel belangrijk. Want daardoor zijn de planten veel sterker en minder vatbaar voor ziektes. Bovendien is de smaak van de druiven ook nog eens veel krachtiger.

Aanbieding zo lang de voorraad strekt!

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency