Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Duo des Mers
2022-07-07

Wijn van de Week! Onze Duo des Mers is een zomer-, borrel- en buiten-eet wijn bij uitstek! Met de komende warme dagen in het vooruitzicht dus je ideale wijn voor gezellig bezoek en BBQ!

Duo wordt gemaakt uit 2 druivenrassen. De Sauvignon Blanc geeft de wijn frisheid terwijl de Viognier volle rijpe tonen geeft. Het samenstellen van een wijn uit twee verschillende gebieden heeft in Frankrijk, vanwege strenge regelgeving, tot gevolg dat de wijn gedeclasseerd moet worden tot een landwijn: Vin de France. 

Een lichtgekleurde wijn met een frisse stuivende aromatische expressie. Geuren van appel en citroen in combinatie met rijpe ananas en een hint van karamel.

De twee verschillende druivenvariëteiten komen van verschillende gebieden. De sauvignon blanc komt uit een koel gedeelte van de Gascogne, terwijl de viognier aangeplant staat in de warmere Languedoc.

Om een frisse, aromatische stijl te garanderen worden de druiven al in een relatief vroeg stadium geoogst. Dit proces vindt ’s nachts plaats als de temperatuur is gedaald. Het druivensap fermenteert op een lage temperatuur die dagelijks wordt gecontroleerd. De wijn is vegan.

Tot en met woensdag 13 juli met 10% korting!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency