Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Enate Crianza 2017
2022-07-28
Wijn van de Week! Tempranillo, de klassieke druif van Spanje maar dan nu geblend met de Franse Cabernet Sauvignon. Deze crianza van Bodegas Enate wordt gemaakt in Somontano.

Somontano, een wijngebied in Arágon. De naam Somontano betekent "onder de bergen" en de regio, die meer dan 4.000 hectare wijngaard telt, ligt in de uitlopers van de centrale Pyreneeën. Deze weelderige, groene, heuvelachtige regio ligt op minder dan 60 km van Frankrijk.
Het algehele klimaat van Somontano is continentaal, maar de bergketen heeft een diepgaand effect op het lokale weer.

'Evenwichtig' is het woord dat gewoonlijk wordt gebruikt om de wijnen van Somontano te beschrijven. De harmonie van fruit, alcohol en zuren in de wijnen maakt ze uitermate aantrekkelijk voor de hedendaagse consument. Dit is grotendeels te danken aan temperatuur en hoogte die elkaar aanvullen in Somontano.

Naast Spaanse rassen gedijen Internationale druivensoorten goed in de omstandigheden in Somontano. Wat we dus ook zien in deze klassieke blend van Enate. De Enate wijnen zijn befaamd in de gehele wereld en de etiketten worden gemaakt door Spanjes beste beeldende kunstenaars.

Uit het jaar 2017, dus al mooi ontwikkeld! In de geur aroma’s van rijp en gedroogd fruit. Rijpe bramen, gedroogde kersen en pruimen, gedroogde bloemen en een duidelijke zoete kruidigheid van het eiken wat voor de tempranillo plaats vindt op Amerikaans eiken en voor de cabernet op Frans eiken. In de smaak naast het fruit meer invloeden van het eiken met aroma’s van tabak, dille en bacon, tannines zijn mooi zacht mede door oudering.
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency