Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Farina Appassilento Bianco Veneto Italië
2019-01-15

In de maand Januari hebben wij een serie hele mooi serie aanbiedingen  voor je geselecteerd. De Appassilento Bianco van Farina is er één van. Lekker fris en met een mooie dikte.

Farina komt uit Veneto, Italië is een traditioneel wijnhuis dat met alle liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De Valpolicella regio, ten noorden van Verona, is het belangrijkste wijngebied van Veneto en er wordt al al eeuwenlang wijn gemaakt. De omstandigheden zijn hier uitstekend om fantastische wijnen te produceren. De druivenstokken staan in de provincie Verona, hier is de bodem van vulkanische oorsprong en rijk aan kalk en klei.

Het oogsten van de druiven wordt handmatig gedaan zodat er een gegarandeerde selectie van de beste druiven ontstaat. Na het persen van de druiven blijven ze in contact met de schil. Voor de rode druiven zelfs vijf tot zes dagen. De lage temperatuur en een lang 'rusttijd' van de wijn zorgen voor natuurlijke, volle en elegante wijnen. Appassilento is eigen aan Farina en uit zich in praktische zin door het verlengde vergistingsproces. Het gevolg is een wijn met diepte en een unieke concentratie aan smaken. Tijdens het proces komt de temperatuur nooit boven de 20 graden en zo blijft de wijn fruitig en toegankelijk.

Aroma's van wilde bloem, groene appel en ananas zijn kenmerkend voor de witte Appassilento van Farina. Vol, zacht en aromatisch. Het verlengde vergistingsproces proeft u terug in de goede lengte en diepgang van deze wijn. De Appassilento Bianco Farina is ideaal als aperitiefwijn, maar laat zich ook fijn combineren met vegetarische snacks of couscous. Aanstaand weekend zetten wij deze heerlijke wijn voor je open.

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency