Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Gaja | Ca'Marcanda | Magari
2021-11-05
Wijn van de Week! We hebben deze week een fantastische primeur. Een eigen wijnmagazine, boordevol verhalen en een aantal mooie aanbiedingen. Eén van die aanbiedingen is de Magari van het tophuis Gaja | Ca’Marcanda!

De iconische wijnmaker Angelo Gaja (1940) zette eigenhandig Piemonte op de internationale wijnkaart. Naast de wijngaarden in Piemonte bezit Gaja ook wijngaarden in Toscane, waaronder Ca’Marcanda in Bolgheri. In 1996 kocht Gaja Ca’Marcanda (60 ha) aan en gaf het de huidige naam, een verwijzing naar de eindeloze reeks onderhandelingen die hij voerde om het domein in bezit te krijgen. 

De druiven voor deze wijn komen uit de Maremma: de relatief koele kuststreek ten westen van het Chiantigebied. De bodems bestaan vooral uit terre brune, rijk aan klei en zand.

De drie gebruikte druivenrassen worden apart geoogst, 15 dagen vergist en gedurende 12 maanden gerijpt op nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten. Daarna wordt de wijn geblend en volgt nog een half jaar flesrijping.

Complex, floraal en elegant met zwart fruit, roos, eucalyptus, groene peper en rode sinaasappel. Puur en intens met stevige, maar fijne tannines en goed geïntegreerde houtaroma’s.

Heerlijk bij gerechten met lamsvlees of een gegrilde ribeye.

Tot eind november met 10% korting! Je krijgt uiteraard ons magazine er gratis bij!
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency