Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Gaja's Sito Moresco in 3 formaten!
2021-12-03
Wijn van de Week! December is dé maand voor kleine en grote cadeaus. De Gaja Sito Moresco hebben we speciaal voor die gelegenheid in klein, normaal en heerlijk groot formaat! Fantastische wijn uit echt wel een persoonlijk heel favoriete streek…

Angelo Gaja (1940) is een begrip in de wijnwereld. Zijn inzichten zijn van onschatbare waarde geweest voor Italië als wijnland en voor Piemonte in het bijzonder. Zijn aantreden in het familiebedrijf in 1961, na stages in Frankrijk en Californië, was het startsein van een opzienbarende reeks vernieuwingen. Gaja beperkte oogstrendementen rigoureus, voerde het gebruik van barriques in en plantte voor de streek ‘vreemde’ druivenrassen aan. In 1996 breidde Gaja uit naar Toscane, waar hij het wijngoed Ca’Marcanda verwierf. Ook hier werkte hij met onbegrensde energie aan wijnen die hun gelijke in Italië nauwelijks kennen. Inmiddels spelen ook Gaja’s dochters Gaia en Rosanna een (steeds belangrijker) rol in het bedrijf.

De regio kent een mediterraan klimaat. De bodems zijn rijk aan kalksteen, leisteen, klei en zand. De druiven zijn afkomstig vanwijngaarden in Barbaresco, Treiso en Serralunga.

De wijn wordt gemaakt uit 35% Nebbiolo, 35% merlot en 30% cabernet sauvignon. De druiven worden apart geoogst en vergist op roestvrijstalen vaten. Daarna vindt het blenden plaats en volgtde malolactische vergisting. De wijn wordt gedurende12 maanden in houten vaten gelagerd. Hierop volgt er nog 6 maanden flesrijping.

Sito Moresco combineert het karakter en raffinement van nebbiolo met de toegankelijkheid van cabernet en merlot. In de neus rijpe rode vruchten, iets van chocolade en een aangename kruidentoets. De tannins zijn zijdezacht en de wijn heeft een evenwichtige structuur.

Uitstekend bij vleesgerechten of bij belegen kazen.

Tot en met woensdag 8 december krijg je 10% korting op deze 3 formaten!
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency