Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week! Giacosa Fratelli : Nebbiolo d'Alba DOC | Piemonte | 2019
2021-08-19
Wijn van de Week! Na een heerlijke vakantie in Piemonte zit het genieten helemaal in mijn systeem. Nebbiolo is echt wel één van de favoriete druivenrassen; met deze Wijn van de Week houd ik het vakantiegevoel nog even vast!

Giacosa Fratelli is een familiebedrijf, opgericht in 1895 door Giuseppe Giacosa. Men bezit 50 ha, de jaarlijkse productie ligt rond de 600.000 flessen. Bij Giacosa staat het milieu voorop, geen chemicaliën in de wijngaard, hergebruik van water, 100 zonnepanelen, compensatie van CO2 uitstoot enz. De kelderapparatuur is uiterst modern. In 2012 werden grote eiken vaten van Frans eikenhout in de kelder gebouwd. De vinificatie is overwegend klassiek, een lange inweking/gisting met rijping op gebruikt hout.

Nebbiolo blijft een van de meest ondoorgrondelijke druiven. Waar de lichte kleur en het bessenfruit een gezellige sfeer creëren, is dat niets meer dan de intro. In de mond wordt het serieus een hoge intensiteit met rullige tannines maar met het fruit als leidraad. Een mysterieuze druif die je bij de les houdt. 

De typisch aardse smaken van paddenstoelen en truffels zijn onlosmakelijk verbonden met de Piemontese keuken, en niet minder met de wijnen van de gebroeders Giacosa. Nebbiolo d’Alba wordt door steeds meer liefhebbers ontdekt.

Nebbiolo d’Alba van Giacosa Fratelli, de kleine Barolo! In de schaduw van de Barolo’s en Barbaresco’s kan deze Nebbiolo worden gezien als een schets, een eerste ontwerp voor Barolo en Barbaresco met zijn karakteristieke geur van viooltjes en wat leer; minder complexiteit, veel minder tannine, aangename souplesse en een haast verfrissende afdronk. De doordeweekse aanloop naar een echte, grote (en veeleisende) Barolo!

Tot donderdag 26 augustus krijg je op deze wijn een mooie korting van 10%!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency