Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Henriques & Henriques Finest Medium Dry Madeira 5 years
2022-09-23
Wijn van de Week! Madeira doet je misschien denken aan iets van vervlogen tijden. Niet dus… Heerlijk fris, gelaagd, complex én multi inzetbaar. Deze Henriques & Henriques Finest Medium Dry 5 years kun je schenken als aperitief, maar wat ons betreft ook bij desserts. Noten, rijpe kazen en fijne gerookte ham zijn heerlijke partners!

Henriques & Henriques zelf staat bekend om zijn onberispelijke kwaliteit, en dat in het hele gamma. Kernwoord is hier: balans. Deze uit zich bijvoorbeeld in de fijne
verhouding van de aroma’s in iedere wijn: dus niet wijn met één dominant aroma
en wat bijrolletjes, maar eerder wijn met een waaier aan gelijkwaardige smaken. Deze balans is ook te vinden in de verhoudingen tussen suikergehalte en frisheid. 

Ook in het wijnmaken is het eiland Madeira uniek. Dat de wijnen op het gewenste zoetgehalte versterkt worden met alcohol, dat treffen we op meer plekken aan. Maar (al dan niet natuurlijke) verwarming van deze versterkte wijn, met een bewuste volledige oxidatie, dat is andere koek. 
Het resultaat wordt al eeuwen bezongen: amberkleurige, complexe, intens geurende wijnen, altijd met verfrissende citrus zuren, en onverwoestbaar tot in de eeuwigheid.

De wijn wordt gemaakt ui Tinta Negra druiven van vulkanische bodem.
Door de rijping in eikenhouten vaten heeft is deze wijn rijk en intens geconcentreerd en heeft een licht gouden kleur in het glas met sterke aroma’s en smaken van rijp fruit (sinaasappel).

Gamaakt als aperitief, maar heerlijk met gerijpte kazen, noten en gerookte ham.

Madeira is eigenlijk nooit droog, het bevat namelijk altijd nog restsuikers, in dit geval 75 gr/l. In de Madeira worden de zoetheidsniveaus per druif aangegeven, ‘sercial’ is droog, ‘verdelho’ half droog, ‘bual’ medium zoet en ‘malvasia’ zoet.

Deze Madeira is 1 van de 6 Eiland-wijnen die we zaterdag voor je open zetten. Wijnen van eilanden… een eigen ritme en een eigen identiteit. Kom zaterdag lekker proeven tussen 13 en 16 uur!

Tot en met donderdag 29 september met 10% korting!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency