Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Joan Sardà | Cava Brut Nature
2022-06-30
Wijn van de Week! Aanstaande zaterdag 2 juli kun je met ons meegenieten van 5 heerlijke zomerbubbels! Deze Joan Sardà | Cava Brut Nature Reserva uit de Penedès is een uitgelezen aperitief voor je zomerlunch, -borrel of -diner. Heerlijk fris, met voldoende body om ’m te combineren met bijvoorbeeld fruits du mer, vitello tonatto of Aziatische gerechtjes als Vietnamese loempia’s, en sashimi.
Onze Proeftafel staat zaterdag voor je klaar vanaf 13.00 uur!

Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona.

Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch.

De wijngaarden van Joan Sardà in Centraal Penedès hebben diepe bodems met kalkhoudende klei. Er heerst een mediterraan klimaat met veel zon en invloeden van de Middellandse Zee.

Deze cava wordt gemaakt volgens de methode traditionnelle en rijpt 25 tot 30 maanden op fles. Dit resulteert in een frisse en fruitige cava met een gouden kleur en een fijne mousse. Subtiele smaken van wat tropisch fruit en bloesem. Een uitgesproken frisheid en een delicate afdronk.

Tot en met woensdag 6 juli met 10% korting!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency