Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Joya | Tinto | Casa de Lima | Lisabon | Portugal
2020-02-28

Onze Wijn van de Week is een heerlijke Portugese gloedvolle rode…. Met een topaanbieding!

Casa Santos Lima is een familiebedrijf, met zijn hoofdkantoor in de Lissabon regio, toegewijd aan het produceren, bottelen en verkopen van wijn. Tevens is het de grootste producent van “Vinho Regional Lisboa”. Met een totaal areaal van 350 ha, met voornamelijk wijngaarden, verdeeld over vijf verschillende regio’s worden de wijnen keer op keer erkend voor hun uitstekende waarde voor geld. In de afgelopen jaren is gebleken dat Casa Santos Lima een van de meest gewaardeerde Portugese wijnhuizen is in grote nationale én internationale wijnwedstrijden.

De oogst van de druiven vindt plaats vanaf eind augustus tot half oktober. De bodem van de wijngaard bestaat uit klei en kalksteen. Deze Portugese wijn heeft een helder robijnrode kleur. Gemaakt van Castelao, Touriga Franca, Caberbet Sauvignon en Syrah.
Heerlijke, volle geur en de smaak is zwoel en sappig. Lange inweking, traditionele vinificatie en 4 maanden houtlagering geven deze wijn een prachtige rondeur. Tonen van zoete kersen, rijpe braam en zongedroogde krenten, vanille. Uitbundig, gul en uitnodigend. De aanzet is rond, zwoel en zondoorstoofd. Lekkere, ingepakte ronde tannines met wat houttonen.

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency