Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Kai Schätzel's Niersteiner Riesling VDP Aus 1er Lagen
2022-05-19

Deze zeer verfrissende Niersteiner Riesling VDP. Aus Ersten Lagen van Kai Schätzel is gastronomisch een bijna-alles-kunner. Of je nu klassiek naar mooie kazen of asperges gaat, of je juist de pittige hoek kiest, je hebt een fijne match te pakken!

Kai Schätzel werkt volledig biodynamisch waardoor de opbrengst in volume weliswaar is gekrompen, maar de druiven zóveel meer concentratie, smaak en body hebben gekregen…. 

In de neus citrusvruchten van groene limoen tot oranje kumquat tuimelen in het glas; vervolgens aroma’s van verse sinaasappelmunt, suikerspin en zoet ingemaakte gember. 

Serveer met gerookte paling met gefrituurde boerenkool, milde Thaise curry met garnalen, koriander en citroengras, zeebaars met tortillasalsa van koriander, limoen en tomaten met guacamole, gerookte gans met crème fraiche of hartige tempura.

Rheinhessen telt 26.000 hectare in het noorden en oosten omsloten door de grote Rijnbocht. De Romeinen hebben al wijnbouw bedreven op de linker Rijnoever en de oudste oorkonde over een Duitse wijngaard heeft betrekking op een wijngaard in Rheinhessen, de Niersteiner Glöck. Hier heerst een ideaal wijnbouwklimaat. Bergen in het westen zorgen voor beschutting, de neerslag is gering, de zomer warm en de winter mild.

Pas in 2008 nam Kai het verwaarloosde wijndomein van zijn ouders over. Volledig autodidactisch stortte hij zich op het wijn maken. En niet zonder resultaat. Inmiddels VDP lid, de grootste stijger ooit in de Gault Millau én alle wijnen zijn al verkocht voordat ze gemaakt zijn… 

Quote Robert Parker: Kai Schätzel is one of the most exciting and interesting new developments in German Wine Culture!

De Vughtse Wijnkoperij bezocht dit wijngoed in september 2019. We vielen als een blok voor de energie deze wijnmaker, zijn visie op het wijnmaken en natuurlijk zijn wijnen. Tijdens dit bezoek is voor altijd een voorkeur voor biologische wijnbouw ontstaan!

Tot en met woensdag 25 mei met 10% korting!

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency