Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: La Mia Arte | Grillo | IGT Siciliana | Italië
2020-01-04
Na een lange periode van stagnatie en overproductie is dit mooie mediterrane eiland nu vitaal en sterk verbeterende wijnregio. De zonovergoten regio aan de voet van de metaforische laars is een eiland vol tegenstellingen. Kleine traditionele wijnboeren gaan er hand in hand met grote, hypermoderne wijnbedrijven. Het eiland bezit de meeste wijngaarden van heel Italië. Sicilië was al in de Oudheid beroemd om zijn landbouwproducten, in de eerste plaats om zijn wijn.

Sicilië kan heel heet zijn. Sommige wijnstokken worden tot tegen het kookpunt opgewarmd door de wind uit Zuid-Afrika. Irrigatie is een noodzaak voor ruim de helft van de Siciliaanse wijngaarden. Meer landinwaarts is het koeler en in het noordoosten zijn de bergen vaak bedekt met een sneeuwlaag.

De druivensoort Grillo heeft reeds sinds 1897 zijn roots in Sicilië, meer bepaald in het westen in Trapani. Ze gedijt er zeer goed. 

Deze Mia Arte is een heerlijke expressie van de grillo druif! 
In de neus bloesem en witte perzik, subtiel aangevuld met fijne citrus. In de mond komt deze symfonie tot een waar crescendo. De wijn heeft een mooie dikte, maar is tegelijk niet te complex.

Super in combinatie met salade’s, zeevruchten en frisse gerechten. Of lekker gewoon zo, ideaal voor een feestje. 

Een prachtwijn met karakter en ego, dat wanneer je hem blind proeft een veel hoger prijskaartje doet vermoeden. Zéér sterk aanbevolen!

We zetten 'm dit weekend voor je open en je krijgt dan ook nog eens een korting van 10%!
Actie geldt t/m zondag 5 januari 2020!

 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency