Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: 
Langlois-Chateau | Saumur AOP | Loire | Frankrijk
2021-03-18

Wijn van de Week! Saumur staat voor een grote verscheidenheid van wijnen. Deze Saumur Blanc van Langlois-Chateau is een fantastische keuze bij asperges en allerlei voorjaarsgerechten.

Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Château werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.

Spatzuivere, strakke, chenin blanc. Handgeplukt fruit, vergisting ‘sur lie’ op foedres gedurende ongeveer 4 maanden. Expressief, sappig, witte bloemen en exotisch (steen)fruit. Strogeel en helder van kleur. Zuivere, frisse geur waarin we appel en citrusfruit kunnen herkennen. Karaktervolle, frisdroge Loirewijn met een fruitige en ronde smaak, veel lengte met een frisse afdronk.

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency