Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Mar de Frades| Albariño | DO Rías Baixas
2022-08-11
Wijn van de Week! Hoogzomerweer, hoogzomerwijn! Deze superfrisse en o, zo elegante Albariño van Mar de Frades uit Rias Baixas brengt je helemaal in vakantiestemming. In de schaduw, aan het einde van een warme dag is het ultiem genieten van deze wijn, als aperitief of met alles wat fris & ziltig is.

Albariño is dé druivensoort uit het gebied Rías Baixas, gelegen in het uiterste noordwesten van Spanje. Bijzonder aan de Albariño is dat er verfijnde droge witte wijnen van worden gemaakt, die men normaal gesproken niet in het droge klimaat van de Zuid-Europese landen zou verwachten. Er is dan ook veel vraag naar de wijnen van deze bijzondere druivensoort.

Finca Valiñas - zoals de wijngaard van Mar de Frades heet – rust op een terrasvormige helling van de berg Valiñas. Vanaf deze plek heeft men een compleet uitzicht over bijna de gehele Salnes vallei en ligt de riviermonding van Arosa prominent in beeld. Op de oevers van de Umia rivier zijn de eerste Albariño wijnstokken geplaatst.

Mar de Frades heeft een certificaat als Winery for Climate Protection, een certificering gericht op voortdurende verbetering en duurzaamheid in wineriess, gebaseerd op vier hoofdgebieden: vermindering van broeikasgassen (BKG), waterbeheer, afvalvermindering en energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Op haar website, maakt Mar de Frades dit concreet met maatregelen in de totale bedrijfsvoering. De wijn is bovendien Vegan.

De Albariño druif groeit op een uiterst arme grond en staat zeer ondiep in de grond. Mede hierdoor vangt het een koele Atlantische zeebries op. De bodem bestaat verder zand, gevormd uit graniet, waardoor de druiven veel mineralen bevatten. Dankzij de lage opbrengst van deze wijngaarden zorgt dit voor een meer geconcentreerde Albariño druif en dat proef je terug in de wijnen van de Mar de Frades.

Deze bleekgele wijn heeft aroma’s van bloemen en fris citrusfruit. Doordat de wijn goed gebalanceerd is tussen zuren en bitter, komt er een lekkere sappige smaak naar voren. Zuiverheid en elegantie kenmerkt deze verfijnde wijn.

Deze wijn is perfect als aperitief, maar ook heel erg lekker in combinatie met schaal- en schelpdieren en zomerse salades. Serveer deze wijn op een temperatuur tussen de 8 en 10 °C. Als verrassing zie je bij de juiste temperatuur een mooi blauw bootje verschijnen, echt waar!!

Tot en met woensdag 17 augustus ontvang je 10% korting op deze wijn!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency