Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Mar de Frades | Albariño | Rías Baixas DO | Spanje
2020-07-09

Met deze oceaan blauwe fles schenk je altijd een heerlijke witte wijn die goed aansluit bij alle moois wat de zee te bieden heeft. Als de fles koud genoeg is verschijnt er zelfs een bootje op dit magisch etiket.

Albariño is dé druivensoort uit het gebied Rías Baixas, gelegen in het uiterste noordwesten van Spanje. Bijzonder aan de Albariño is dat er verfijnde droge witte wijnen van worden gemaakt, die men normaal gesproken niet in het droge klimaat van de Zuid-Europese landen zou verwachten. Er is dan ook veel vraag naar de wijnen van deze bijzondere druivensoort.

Finca Valiñas – zoals de wijngaard van Mar de Frades heet – rust op een terrasvormige helling van de berg Valiñas. Vanaf deze plek heeft men een compleet uitzicht over bijna de gehele Salnes vallei en ligt de riviermonding van Arosa prominent in beeld. Op de oevers van de Umia rivier zijn de eerste Albariño wijnstokken geplaatst.

De Albariño druif groeit op een uiterst arme grond en staat zeer ondiep in de grond. Mede hierdoor vangt het een koele Atlantische zeebries op. De bodem bestaat verder zand, gevormd uit graniet, waardoor de druiven veel mineralen bevatten. Dankzij de lage opbrengst van deze wijngaarden zorgt dit voor een meer geconcentreerde Albariño druif en dat proef je terug in de wijnen van de Mar de Frades.

Deze bleekgele wijn heeft aroma’s van bloemen en fris citrusfruit. Doordat de wijn goed gebalanceerd is tussen zuren en bitter, komt er een lekkere sappige smaak naar voren. Zuiverheid en elegantie kenmerkt deze verfijnde wijn.

Deze wijn is perfect als aperitief, maar ook heel erg lekker in combinatie met schaal- en schelpdieren en zomerse salades. Serveer deze wijn op een temperatuur tussen de 8 en 10 °C.

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency