Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Marchesi di Barolo | Barbera d’Alba ‘Peiragal’ | Piemonte | Italië
2019-11-29

Een van onze grote verleiders is de mooie blauwe geschenkdoos met een magnum Marchesi di Barolo’s Barbera d’Alba ‘Peiragal’. Label, flesvorm, geschenkdoos... allemaal echt zo mooi op elkaar afgestemd. We hebben deze wijn ook in een 0,750 fles, en dat is nu onze Wijn van de Week. Het leek ons leuk je eens te laten proeven, de wijn is namelijk echt heel top! We hebben ook nog eens een mooie aanbieding op deze wijn voor je!

De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. In de zomer van 2018 bezochten wij deze geweldige streek én natuurlijk ook dit fantastische wijnhuis. Aan het begin van de 19e eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti.

Sinds 2006 staat het onder leiding van de familie van Ernesto Abbona. Het is een wijnhuis met ongeveer 110 hectare aan wijngaarden en een productie van 1.500.000 flessen wijn per jaar. Door grote toename van de productiviteit en goede strategie is het bedrijf hard gegroeid de afgelopen jaren. Niet in de laatste plaats dankzij de overtuiging en toewijding van de medewerkers die zorgen voor de onbetwistbare kwaliteit van de wijnen.

Barbera d'Alba Peiragal is een warme, robuuste en volle, robijnrode wijn met in geur en smaak aroma's van bessen, krenten, hazelnoot en houtvanille. De frisse wijn heeft body en smaakt erg lekker bij pasta-gerechten en gegrild vlees. De wijn kan nog vele jaren worden opgelegd.

De druiven worden met de hand geplukt en zo snel mogelijk naar de kelders gebracht waar ze worden geperst. Na zijn vinificatie in roestvrijstalen tanks, rijpt de wijn 12 maanden op kleine Franse eikenhouten vaten.

De samenstelling van de bodem in de lager gelegen regios van Piemonte is vrij uniek. De heuvels van het gebied de Langhe zijn wisselend van vorm en profiel en hebben een diverse bodemsoort. Oudere lagen zijn compact en bevatten veel kalk en klei en de meer recente zijn wat losser en rijker aan kwartsiet, zand en kalk. De diversiteit van de bodem, het klimaat en de kennis van de werknemers heeft geresulteerd in een specifiek type wijnstok met een eigen karakter, kenmerkend voor de regio. Hierdoor produceert Marchesi di Barolo unieke wijnen.

 

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency