Wijn van de Week! Tweede halve prijs op deze populaire Zuidelijke Italiaan. In één keer zitten we echt in het najaar. Tijd voor kaarsen op tafel, stoofpotten en hartverwarmende rode wijn…
Deze rijke wijn van Masca del Taco komt uit het hart van het wijngebied Puglia. De
Susumaniello druif geeft in de geur mooie indrukken van zwart fruit zoals, kersen, bramen en besjes maar ook nuances van kruiden zoals kaneel, zwarte peper en vanille. In de smaak is hij heel zacht maar erg rijk in zijn smaak, veel terug kerend zwart fruit met tonen van pruimen, chocolade, vanille en kersen jam. Grill of barbecue, wildgerechten, bereidingen met paddestoelen, kruidige vleesbereidingen en medium gerijpte kazen.
Dit oude wijnhuis kreeg in 2012 een nieuwe eigenaar namelijk familie Merge, een nieuw tijdperk voor de prachtige wijngaarden. Vanaf 2012 wordt de naam gewijzigd in Masca del Tacco en fors geïnvesteerd in onder andere geavanceerde apparatuur en innovatieve productietechnieken, teneinde de kwaliteit van de wijn te verbeteren, zonder ooit het traditionele karakter te veranderen.
Gematigd klimaat met een zachte lucht die vanaf de Tyrreense Zee binnenkomt. Erg warm in de zomer en mild in de winter. Rode aarde, rijk aan organische stoffen. De oude ranken geven inmiddels prachtige druiven en de kwaliteit van de wijnen schiet nog elk jaar omhoog. De wijngaarden beslaan ongeveer 250 hectare.
Handgeplukte druiven. Temperatuurgecontroleerde maceratie en fermentatie op roestvrij stalen vaten. Rijping gebeurt op verschillende soorten van oude houten vaten.
Nu 2e Halve Prijs, geldig tot en met 13 oktober!