Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Mocavero | IGT Primitivo Salento
2022-09-15

Wijn van de Week! Zo zitten we in een heerlijk warme nazomer, zo zitten we in herfstachtige dagen! Ook supergezellig! Voor de aankomende dagen hebben we daarom een heel fijne wijn uit Salento in Puglia voor je. Deze Mocavero Primitivo is tijdelijk extra aantrekkelijk geprijsd! 

Kersen en pruimen, krentjes, warm, zwoel en kruidigheid, vleugje drop, maar het fruit voert de boventoon, met een heerlijk vleugje vanille, met in de smaak bessen en zwarte kersen, stevige en toch rijpe tannines, heerlijk zwoel, krachtig en peperig. Mooie combinatie met geroosterd vlees, geitenbout uit de oven, gerijpte kazen, pikante gerechten.
De afgelopen jaren is Primitivo uitgegroeid tot een van dé druiven van het Italiaanse zuiden, en dan vooral aan de Adriatische kant, in de regio Apulia. Centrum van de productie in de streek waar ook Salice Salentino wordt gemaakt. De Primitivo komt in dit geval uit de provincies Lecce, Brindisi en Taranto. De druiven worden hier smaakvol en intens van karakter, zonder dat ze flauw worden, ze weten hun zuren en mineraligheid te bewaren. Maar ook de gisting en opvoeding zijn daarvoor heel belangrijk. Omdat de wijn gemakkelijk te stevig wordt, is het essentieel dat hij tijdens de gisting in contact wordt gebracht met de lucht, om de tannines te verzachten. De druiven hebben een zeer intens karakter, mede door de leeftijd van de stokken, die gemiddeld 35 jaar bedraagt. Een deel van de wijn wordt verder verfijnd door een rijping op barriques van vier tot vijf maanden, waarna dit deel wordt gemengd met de wijn die op roestvrij staal heeft gelegen. In het mengsel blijft het accent op het fruit liggen, met verfijning en mooie tannines.

Tot en met 22 september betaal je geen 9,35 maar 7,95 voor deze wijn!

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency