Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Monte da Serra | Branco & Tinto | Tejo | Portugal
2021-02-27
Portugal verrast telkens weer. De fijne blends van inheemse druiven, de frisheid van de witte wijnen en het mooie fruit van de rode wijnen. En, ook fijn, de prijs/kwaliteit verhouding. De wijnen van Monte da Serra zijn een mooi voorbeeld van een heel prettig geprijsd super wijnduo!

De wijngaard voor deze wijnen ligt dichtbij de rivier ‘De Taag’ en de bodem is een mix van zand met opgerolde klei. Het is een droog gebied waar normaal hoge temperaturen worden bereikt. De verschillende terroirs die de Taag-regio bevinden, maakt het in feite een zeer rijke regio; het heeft een grote diversiteit aan wijnen van hoge kwaliteit. 

Monte da Serra Branco is gemaakt van Arinto en Fernao Pires druiven en heeft een licht gele kleur. In de geur en de smaak heerlijk fruit als mango, citrusvrucht en appel. 

Monte da Serra Tinto is gemaakt van Castelao, Alicante Bouschet en Petit Verdot druiven. Het grootste percentage van deze blend bestaat uit de druivensoort Castelao, waarvan 50% 3 maanden heeft gerijpt in oude Franse eikenhouten vaten. De wijn is roodpaars van kleur, met in geur en smaak rood fruit. Het is een elegante, ronde, soepele wijn met zachte tannines. 

Nu tot en met woensdag 3 maart 2021 extra korting!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency