Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Moric Hausmarke | Neusiedlersee | Oostenrijk
2021-05-07
Deze week onze online ZomerRood Proeverij! En deze Moric Hausmarke van Roland Velich staat als 1 van de 8 mooie zomerse wijnen op de proeflijst. 
Burgenland ligt even ten zuidoosten van Wenen langs de grens met Hongarije. Burgenland is één van de 4 belangrijkste wijngebieden van Oostenrijk. Een bijzondere klimaatfactor in het Burgenland is ongetwijfeld het Neusiedlermeer. De vlakke en vaak zanderige oevers van het Neusiedlermeer, een grote, moerasachtige plas van 32 km lang en slechts een meter diep, zijn de ietwat onwaarschijnlijke bron van Oostenrijks grootste zoete wijnen. De nevel waarin het in de lange, warme herfsten gehuld gaat , moedigt zoveel edele rotting aan, dat tros na tros eruitziet alsof hij in as is gedoopt. Het is Oostenrijks warmste wijngebied. In deze regio rijpen ook elk jaar de blauwe druiven zeer goed en het Neusiedlermeer helpt mee om ze redelijk fris te houden.
De Moric-lijn is een Roland Velich-project dat in 2001 is gestart. De wijnen van Roland Velich presenteren elegantie en frisheid. Deze stijl is ontvangen als een bron van inspiratie voor een groot aantal wijnmakers, niet alleen in Burgenland en enthousiast over de grenzen. Deze levendige rode melange van Zweigelt, Blaufränkisch en Pinot Noir is zacht, fris en goed fruitig. Noten van rode bessen, zwarte kersen en frambozen worden aangevuld met delicate tonen van zwarte peperkorrels, gedroogde kruiden en leisteenachtige mineraliteit. Absoluut heerlijk, deze rode is gemakkelijk te drinken en perfect om te combineren met voedsel. Serveer licht gekoeld met champignongerechten of geroosterd varkensvlees.
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency