Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Muscat Beaumes de Venise van Chapoutier
2017-04-19
Lente op je bord met aardbeien. Met een glaasje Muscat de Beaume de Venise voelt het ook echt als lente! Het is ook zo’n vrolijk flesje. Mooi hemelsblauw en de naam in braille op het etiket. Eén van de kenmerken van het hele assortiment Rhône wijnen van Michel Chapouter!
 
Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen jaren vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!
 
De druiven worden niet in een keer geoogst. Meerdere keren gaat men de wijngaard door om steeds alleen de rijpste druiven te plukken want uitsluitend die komen in aanmerking voor deze bijzondere wijn. Bij lage temperatuur van maximaal 15 graden laat Michel Chapoutier de druiven vergisten waardoor het fruit van de druiven optimaal behouden blijft. Wanneer het gewenste zoetgehalte is bereikt wordt de fermentatie gestopt door alcohol toe te voegen van 87%. Het resultaat is een kostelijke wijn met een alcoholpercentage van 15,5% en aangenaam restzoet, met aroma’s van vers, sappig, zoet fruit. Neus en tong ervaren impressies van niet alleen druiven, maar ook van abrikozen en perziken. Krachtig, rijk en elegant.
 
Desserts: vers, sappig fruit (aardbeien, peer, perzik, abrikoos en dergelijke), fruitgebak en andere vruchtendesserts, Christmas pudding en vergelijkbare creaties.
Nagerechten met karamel, noten (amandelen), stroop, krenten, rozijnen.
Kaas: blauwaderkaas.
 
Wij zetten aanstaand weekend deze wijn graag voor je open. Om de lente een duwtje in de rug te geven betaal je geen €16,95 maar 15,95!
wijnblog
wijn van de week
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency