Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week | Pierre & Isabelle Clément | Tradition | AOP Menetou-Salon
2022-04-14
Wijn van de Week! Deze Menetou-Salon van de familie Clément is de wijn voor je Paasbrunch, je Paaslunch én voor je Paas-aspergeschotel. Wij bezochten de familie in 2019 en hebben superfijne herinneringen aan de liefde voor het ambacht in dit huis!

De sauvignon blanc zorgt voor een stuivende en wat grassige neus.
Zuivere sauvignonkenmerken als groene appel en buxus, verrijkt met bloemengeuren, een vleugje specerijen en een sappige, frisse smaak en finale. Een wijn om van te genieten als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, schelp- en schaaldiergerechten.

Menetou-Salon kent eigenlijk twee smaakstijlen. Van de droge steen- en kalkrijke grond komen strakke wijnen met lengte, van de kalkhoudende kleibodems komen fruitige, soepele wijnen. Tot de laatste categorie behoren de wijnen van Pierre en Isabelle Clément. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van Menetou- Salon. Nu zijn het Isabelle en Pierre Clément die het bedrijf runnen, inmiddels de vijftiende generatie. 

Het klimaat is gematigd. De bodems bestaan uit kalkhoudende klei bezaaid met clusters van kleine fossiele oesterschelpen: argilo-calcaire du Kiméridgien. De druiven worden per wijngaard met eigen gistcellen apart gevinifieerd op temperatuur gecontroleerde RVS cuves. Daarna vindt de assemblage plaats. Aansluitend rijpt de wijn op zijn gistbezinksel, om in de maand april volgend op het oogstjaar gebotteld te worden. 

Tot en met woensdag 20 april nu met 10% korting!
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency